Welcome at LPCUWC - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu Welcome at LPCUWC - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu

Welcome at LPCUWC

Door: lizettekrist

Blijf op de hoogte en volg Lizette

04 September 2011 | Hong Kong, Hong Kong

IK BEN ER!
Het is allemaal super onwerkelijk, echt heel raar. Oh en het is hier warm. Of heet, ligt dan de vol/leegheid van het glas.
Ik zal beginnen bij het begin; pakken.
Dat ging relatief goed, hoewel natuurlijk stress en te veel mee willen nemen en dat soort dingen, het ging verder prima.
Verder, vrijdag middag naar schiphol waar ik nog vanalles uit mijn bagage heb moeten halen ehum maar toen was dat ook goed. Iedereen was er om me uit te zwaaien en dat was super. En heel zwaar. En super.
En toen vliegen!
Ik heb een prima vlucht gehad, ik zat naast Oda, uit noorwegen en dat was super (ik zeg vaak super), om alvast iemand van LPC te leren kennen. Beata (Letland of Litouwen, geen idee) en Maxim (finland) zaten ook op onze vlucht. We hebben gekletst en ik heb Gnomeo and Juliet gekeken (aanrader) en met de bemanning gekletst en gelezen en muziek geluisterd en geslapen dus het was prima. Minder saai dan een cgu-schooldag iig :P
Toen ik aankwam op HK airport stond Queeny daar met haar vlag te wachten samen met wat andere mensen om ons op te halen en dat was super. Starbucks, pinnen en met de taxi naar LPC!
Eerste indruk? Nouja, wat je ziet van de foto's (voor mensen die gegoogled hebben...), de gate enzo. En het is dus best warm en HK is, zoals een van mijn 2ndyears het beschreef, aan de ene kant superurban, aan de andere kant superjungle. Niet echt iets ertussenin, zelfs de parken lijken jungle. Maar dat alles is gewoon, Hong Kong, dat hoort erbij ofzo (zie mijn eens de wereldreiziger uithangen, 2e keer in hk haha)
Maarja, toen dus door naar mijn kamer. Ik heb een hele schattige corner (die volgens queeny immens groot is voor een firstyear) waar een gigavlag al aan de muur hangt, en op mijn bed ligt het dekbed!
Mijn roommates zijn trouwens Christine en Jayla uit hk zelf en Phearith uit Cambodia. Ze lijken me allemaal heel aardig en Christine heeft een goede muzieksmaak maar verder weet ik niet zoveel.
Ik heb 's avonds mijn kamer ingericht, toen ben ik gaan eten (gaan we het niet over hebben), en daarna ben ik naar een toetjes restaurant geweest. Dat was lekker, ik was te moe om echt te kletsen, dus ik was niet erg gezellig maar ik heb me super vermaakt. Daarna hebben we nog even rondgelopen en toen zijn we terug gegaan naar campus met de bus. Ik kan trouwens verder niet zoveel zeggen over mensen want ze zijn allemaal heeeel aardig en lief en leuk (lang leve selectieprocedures) maar ik ken echt geen namen.
Om 12 uur sliep ik.
Oke, ik ga er nu even wat sneller doorheen want ik moet over 10 minuten eten.
Vandaag heb ik uitgeslapen tot 11 uur, dus ik was vandaag niet zo moe haha. Na de brunch (alleen op zondag, restjes van de week, ik heb alleen cereals gegeten) ben ik met queeny en nog wat mensen (namenfaal) naar Ma On Shan gegaan. Wat ik ervan begrepen heb is dat een soort voorstad die nu meer een soort wijk is geworden maar ze hebben er iig shoppingcentres. Ik heb een extra handdoek en douchespullen en een wasmand en dat soort dingen gekocht en bubbletea gedronken want een soort thee met melk en ijs en klonten jelly is. Nee, niet een soort van. Dat is het. Ik heb m weggegooid haha. Oh en ik heb een steamiets gehad, een soort broodje, en dat was wel heel lekker.
Ok het is niet gelukt voor het eten haha.
Na het shoppen zijn we met de metro weer terug gegaan en toen heb ik dus in mijn kamer aan mijn blog zitten typen tot het eten.
Het eten was lekker! Ik kreeg van alle 2ndyears te horen dat het een volstrekte uitzondering was dat het eten te eten was, maar ik heb fijn gegeten.
Meteen na het eten was er een welcomeshow met drakendans, leeuwendans, chinese opera (oid, het was keihoog iig) en dat soort dingen. Supertof allemaal. Oh en de principal heeft een praatje gehouden, dat was ook leuk.
Na de show was de tutormeeting, waar je je rooster en wat info krijgt en je tutorgroup leert kennen. Mijn tutor heet Trevor en hij schijnt een hele strenge leraar maar een hele fijne tutor te zijn. Mijn tutorgroup lijkt ook leuk. Het was erg fijn om even met een klein groepje ergens te zitten ipv met een hele berg mensen. Gelukkig mogen we docenten hier ook aanspreken met hun voornaam, anders zou de stap van CGU naar hier helemaal niet te overleven zijn ;).
Na de tutormeeting zijn we meteen doorgegaan naar de blockparty wat ook wel gezellig was, met spelletjes enzo, om elkaar een beetje te leren kennen.
Hoe ik me voel trouwens, dat willen jullie ook weten natuurlijk.... Ehm, ik voel me ok. Ik heb geen heimwee ofzo in de zin dat als ik vooral niet denk aan het 2 jaar detail ik me prima voel. Ik heb nog niet echt 'vrienden gemaakt' maar ik ken al een hele boel namen en iedereen die ik heb ontmoet lijkt me aardig hoewel sommigen meer dan anderen natuurlijk. Het lijkt alsof ik op vakantie ben hier, het is raar om mijn hoekje te decoreren en kast in te pakken en dat soort "permanente" dingen. Ik denk dat het gevoel wel komt, en ik hoop dat het geen grote klap gaat worden maar voor nu gaat het dus prima.
Net heb ik een douche genomen en nu zit ik op mijn kamer te typen. Zometeen ga ik slapen want morgen wordt een drukke dag, en volgende week wordt een drukke week.
Dikke kus voor iedereen, (haha ik wilde tot... zeggen, nvm) geniet van het Nederlandse weer enzo.

• 04 September 2011 - 14:59

Martine:

Hoi Meisje, bedankt voor je up-date. Slaap en droom lekker, zodat je fit bent voor al die fantastische dingen die op je af gaan komen. XxM

• 04 September 2011 - 19:51

Rinske:

dag lieve lizette, nu is het echt begonnen! Leuk dat je op je blog schrijft, dan kunnen we een beetje meeleven. Succes met je eerste week. Liefs, Rinske

• 05 September 2011 - 16:14

Karin En Eva:

Klinkt heel gezellig en goed! Behalve het eten dan. Hopelijk valt het mee, anders wordt het veel crackers en noodles scoren... Pasten alle spullen in jouw hoekje en kasten? Ook een uitdaging natuurlijk. Veel plezier en succes de eerste week,
    Xk en kroel Eva

• 05 September 2011 - 19:37

Marjoleine:

Hi lievie, heb net met je papa gekletst en hij zei dat ik op je blog moest kijken. Dus bij deze dan. De laatste Troy up date, 10.095kg, en 76cm en....4 tanden. Dat gewicht hadden we natuurlijk al gedacht. Ohja, hoeveel tijdsverschil hebben we? Ok veel plezier, en dikke kus. Je favoriete tante. xxx

• 11 September 2011 - 08:53

Reine:

Hee Lizette!
    Een beetje een late reactie, maar ik snap je volkomen! Van dat drukke overweldigende en dat dubbele gevoel. Maar ik boek me nu al superveel beter! Gister ben ik met Annelies en mijn tweedejaars Julia naar de stad in de buurt geweest en dat was heel leuk! Het enige wat niet weggaat, is het slaaptekort;)
    Heel veel plezier!
    Liefs Reine