China Week - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu China Week - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu

China Week

Blijf op de hoogte en volg Lizette

29 Oktober 2012 | Hong Kong, Hong Kong

Vorige week heeft Simone mijn blog geschreven, maar deze week doe ik het weer.
Simone en Tijn zijn ondertussen al weer in Nederland, mijn Math IA is ingeleverd, mijn toetsen zijn voorbij en het is China Week.
Alle eerstejaars gaan in hun eerste term een week naar China, om daar vrijwilligers werk te doen. Vorig jaar deze tijd zat ik in het koude China met een groep bibberige eerstejaars, in Living Springs, het weeshuis waar wij een week hebben geschilderd en gespeeld.
Annemaayke, mijn eerstejaars kamergenootje Michelle en bijna alle andere eerstejaars zijn nu dus in China. Mijn kamergenootje Phoo heeft helaas geen visum kunnen krijgen, dus zij mocht niet mee, maar omdat ze niet de enige is, worden er allerlei uitstapjes georganiseerd voor de arme eerstejaars die niet naar China mochten, dus zij is vandaag naar Macau.
Voor ons, tweedejaars, ziet deze week er iets anders uit. Wij moeten werken. Hoewel we in principe zouden mogen reizen in deze week (Laerke is een paar dagen naar Beijing bijvoorbeeld) moet je daarvoor een schriftelijke verklaring hebben van al je leraren dat je helemaal bij bent met alles, en, tsja.
Het is ontzettend jammer dat Simone en Tijn weer weg zijn maar het was heerlijk om ze hier te hebben en ze alles te kunnen laten zien en ze eens lekker voor mezelf te hebben. De laatste week dat ze hier waren hebben we nog Lantau Island bezocht, zoals Simone al schreef, het eiland van de grote buddha en de kleine vissersdorpjes. We zijn naar de Nederlandse Studenten Vereniging Hong Kong geweest, waar welgeteld 6 mensen bij waren en we gezellig een biertje hebben gedronken en gekletst over het leven als een Nederlander in Hong Kong. Ik ben uitgenodigd om volgende maand Sinterklaas mee te gaan vieren, dus dat ga ik natuurlijk zeker doen.
De laatste paar dagen waren we alledrie een beetje moe van het heen er weer gesjouw, en hebben we veel in parken liggen lezen en kletsen.
Ik ga onwijs van mijn "vakantie" genieten, ondanks het werk hebben Shani en ik al een uitstapje naar Wan Chai (op ladiesnight natuurlijk) en naar Mong Kok gepland, dus er is zeker ook nog ruimte voor leuke dingen.
Fijne week allemaal, en geniet van de sneeuw.

• 29 Oktober 2012 - 11:54

Martine Van Eijk:

Da's heel mooi, een weekje bijkomen van al het bezoek. Ga eens rustig op je bed zitten en kijk om je heen. Wat wil je deze week doen? Knuff mams.

• 30 Oktober 2012 - 21:50

Truus Kreeft:

Lieve Lizette. Wat leuk om jullie verslagen te lezen. Ben ik in het kort meteen wat bijgepraat. Later komen de 700 (!) foto's nog langs. en misschien nog meer als Tijn die van hem ook nog aan Simone doorgeeft. Wat is het toch bijzonder dat jullie elkaar in Hongkong hebben gezien en met elkaar hebben op kunnen trekken. Veel liefs Truus