Pride Parade - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu Pride Parade - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu

Pride Parade

Blijf op de hoogte en volg Lizette

11 November 2012 | Hong Kong, Hong Kong

Hallo allemaal!
Gisteren was een typische weekend dag in LPC, na om 8 uur op te zijn gestaan, heb ik ontbeten en tot 11 uur gewerkt. Terwijl ik aan het werk was kwamen er steeds meer mensen campus op gelekt, want het was open dag. Om half 12 ben ik naar de courtyard gegaan, waar alle open dag bezoekers waren, en heb ik even met een paar ouders en wannabe zeroyears gekletst, tot ik om 12 uur de student kitchen in kon waar we tot 1 uur koekjes en muffins hebben staan bakken voor Café. Om 1 uur ben ik terug naar mijn kamer gerend om me om te kleden, en om half 2 zaten we in de bus naar Victoria Park, op weg naar de Pride Parade.
In Hong Kong is de Gay Pride Parade iets anders dan in Nederland, er zijn geen boten met halfnaakt dansende mannen/vrouwen, er weinig harde muziek en er zijn veel spanborden met slagzinnen als "Legalize Love" en "Love is a Human Right". We liepen van de fontein in Victoria langs de drukste straten in Hong Kong naar een park 5 kilometer verderop.
De sfeer was eigenlijk vooral gezellig en blij, er werd gezongen en gekletst en veel foto's gemaakt en iedereen had z'n mooiste, meest kleurrijke kleren aan. Het thema van dit jaar was gelijkheid op de werkvloer, dus veel mensen hadden zich verkleed als soldaat, rechter, bouwvakker, verpleegkundige, etc.
Aan het einde van de Parade, bij het parkje waar we eindigden, was er nog een soort concert waar allerlei liedjes en dansjes werden opgevoerd, Born this Way, it's Raining Men, dat soort dingen. Er werd ons ook verteld dat er dit jaar 4000 mensen mee hadden gelopen aan de Parade, wat misschien niet zo veel lijkt, maar vorig jaar waren het er maar 2000!
Wij van LPC kregen ontzettend veel aandacht, want we waren het luidst, het kleurrijkst en we hadden Sarah in de rolstoel, die nogal wat aandacht trok. Meerderen van ons zijn geinterviewd door verschillende media en er zijn honderden foto's van ons genomen.
Om half 6 hebben we de bus terug naar LPC genomen, waar we om kwart over 6 aankwamen. Na een blik op de gestoomde vis en courgette met blauwe kaas te hebben geworpen, zijn Annemaayke, Shani, Maya, Shira en ik naar de blok 1 dayroom vertrokken waar we een Dutch/Israeli dinner hebben genoten. Met kaaspannenkoeken, pannenkoeken met banaan en marshmallow (aanrader), couscous en Israelische soep, hebben we ons helemaal volgegeten.
Om kwart over 7 ben ik naar Laerke gegaan om ons te verkleden voor Café. Het thema was Zombie Apocalypse en Laerke en ik hadden besloten om als de domme blondjes (die niet opgegeten worden omdat ze toch geen hersens hebben) te gaan. Tot grote ergernis van Annemaayke bleek het ontzettend makkelijk om in onze rol te blijven, dus Laerke en ik hebben de hele tijd rond geparadeerd op veel te hoge hakken en met veel te veel lipgloss op.
Café zelf was ontzettend leuk trouwens, het eten was een beetje chaotisch, maar de show zelf was leuk, met leuke acts en veel liedjes en dansen en een geweldige monoloog van Mia (USA/Argentinië/China).
Café was om kwart over 9 afgelopen, waarna ik nog een ijsje ben gaan halen met Laerke, om 11 uur papa heb geskypet en om 12 uur lag ik te slapen.
De rest van de week was bijna net zo druk, en volgende week wordt ook weer druk. Ik hoop dat het met iedereen goed gaat. Tot volgende week.

• 11 November 2012 - 11:29

Martine Van Eijk: