Zie ginds komt de speedboat... - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu Zie ginds komt de speedboat... - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu

Zie ginds komt de speedboat...

Blijf op de hoogte en volg Lizette

02 December 2012 | Hong Kong, Hong Kong

Zoals ik vorige week al schreef, hebben Annemaayke en ik gisteren zwarte piet gespeeld! Om 10 uur zijn we van campus vertrokken om om half 1 aan te komen bij Gouke (die evenementen organiseerd voor Nederlanders in Hong Kong) in Repulse Bay (de andere kant van Hong Kong), waar we ons omgekleed hebben, geschminkt zijn, broodjes hebben gegeten en foto's hebben gemaakt voordat 5 van de 10 pieten met Sinterklaas naar de boot werden gebracht, en de rest van ons met de cabrio naar het schoolplein van de zeilschool gingen. Daar aangekomen waren er al een hoop kinderen, springkussens, eten (pepernoten, erwtensoep, appeltaart, poffertjes, you name it), drinken en muziek. Om half 4 kwam Sinterklaas aan met de boot, en renden alle kinderen naar de kade om keihard mee te zingen en naar Sinterklaas te roepen. Na zijn aankomst ging Sinterklaas op het podium op zijn speciale stoel zitten, waar de consul een praatje heeft gehouden, en toen hebben we met iedereen samen sinterklaas bingo gespeeld.
Na de sinterklaas bingo mochten alle kinderen even op schoot en op de foto, waar ik toen naast heb gezeten, lief lachend met verscheidene kinderen op schoot.
Sommige kinderen renden naar Sinterklaas toe, sprongen op shoot en gaven hem een knuffel, maar de meesten vonden het toch wel eng, en sommige kinderen waren doodsbang en moesten huilen.
Om zes uur was het voorbij met de pret, en zijn we weer in de cabrio terug naar Gouke gegaan. Bij Gouke hebben we allemaal een douche genomen om de zwartigheid af te poetsen, chipjes gegeten en een wijntje gedronken voordat we naar een Vietnamees restaurant in LKF zijn gegaan waar we met zijn 10en heerlijk gegeten hebben. Na het eten zijn Annemaayke en ik niet mee uitgeweest, maar na een FroYo terug naar school gegaan, waar we om 11 uur aankwamen. Na nog even in mijn kamer met Laerke (die de hele dag in mijn kamer had zitten werken) te hebben gekletst is Laerke naar bed gegaan en zijn Annemaayke en ik in mijn bed in slaap gevallen. Om een uur of 1 werden we weer wakker en is Annemaayke naar haar eigen kamer terug gegaan. Het was een geweldige dag maar wat waren we moe.
Vanochtend werd ik om 11 uur wakker, helemaal uit mezelf voor de eerste keer in tijden, en nu zit ik in mijn kamer te werken.
De rest van de week was ook erg geslaagd, mijn cijfers zijn uit en het grootste deel van het werk is gedaan.
Donderdag zijn we met alle leerlingen die Frans doen bij ons op school, ongeveer veertig man, naar de film geweest in Central. "Un bonheur n'arrive jamais seul" met Sophie Marceau en Gad Elmaleh. Geen geweldige film, maar precies wat we nodig hadden: een romantische komedie met leuke muziek die een glimlach op je gezicht brengt.
De reden waarom we het zo nodig hadden om een leuke, schattige film te zien, was omdat we dinsdag te horen hebben gekregen dat Arshia, een leerling uit Iran, van school gestuurd zou worden. Arshia was al op final warning vanwege allerlei regelbrekingen en was beschuldigd van nog meer, dus op dinsdag had hij een gesprek met Michele en Arnett, waarna hij 6 uur had om zijn tas te pakken en afscheid te nemen. Het zat eraan te komen, maar het is nog steeds ontzettend rot dat hij nu weg is en de meesten van ons zullen hem nooit meer zien.
On a happier note, volgende week woensdag is het Sinterklaas! Annemaayke en ik gaan het samen vieren en we hebben er super veel zin in. Verder is er deze week weer een aflevering van UWC TV uitgekomen: http://www.youtube.com/watch?v=9HG-whB72qo
Tot volgende week!

• 02 December 2012 - 10:01

Martine Van Eijk:

Bravo, wat een belevenissen weer.
    Hier ook veel Sinterklaas spanning hoor ! De rijmelarij vliegt je om de oren. Veel plezier en
    tot snel XxM

• 02 December 2012 - 16:24