Aangenomen! - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Lizette Krist - WaarBenJij.nu Aangenomen! - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Lizette Krist - WaarBenJij.nu

Aangenomen!

Door: lizettekrist

Blijf op de hoogte en volg Lizette

15 Mei 2011 | Nederland, Utrecht

Ik ben, heel voortvarend, al begonnen met mijn waarbenjijnu voordat ik was aangenomen door LPC maar nu ik echt ben aangenomen, zet ik toch even een berichtje neer.
Ik ga naar Hong Kong! Na drie selectie rondes (waarvan ik bij de derde dacht dat: 'dit is het einde van mijn UWC carrière') kreeg ik 8 april een telefoontje van Gerco. Ik was cake aan het bakken en het was een 030 nummer dus ik dacht, vast iemand die wil vragen wat we gaan doen vanavond, ze wachten maar. Toen ik (om half 10) terugbelde had ik ineens Gerco aan de telefoon! 'Lizette, ga maar even zitten, je bent geselecteerd!'. Zelfs voordat ik wist voor welke college ik was geselecteerd schoot de adrenaline door me heen. Het is heel moeilijk te beschrijven wat er op dat moment door me heen ging maar ik kon niet eens gillen.
De dagen daarna bestonden voornamelijk uit het aan iedereen vertellen en mensen bellen en facebook en... Maandag op school werd ik gefeliciteerd door ie-de-reen, wat super leuk was natuurlijk.
Meteen zodra ik hoorde dat ik was geselecteerd begon het echt, ik moest een stukje schrijven voor de sponsors en een presentatie voorbereiden die creatief, leuk en grappig was en die zou laten zien waarom wij juist waren geselecteerd.
Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje van kantoor, dat de school me nu ook heeft aangenomen. Ik ga dus officieel zeker weten naar Hong Kong!
Gisteren was de informatie dag, waar we die presentatie voor voor moesten bereiden. Het was supergaaf om iedereen te zien en we hebben een hele berg nieuwe informatie gekregen. Er moet nog een hoop gebeuren voordat we weg gaan. Ik heb voor mijn presentatie cakejes gebakken. De andere presentaties waren echt ontzettend leuk, van liedjes tot toneelstukken tot filmpjes. Erg leuk om te zien hoezeer iedereen zijn best had gedaan (en erg leuk om te horen dat ik niet de enige was die te laat was begonnen).
Ik zal voor iedereen die weinig begreep van wat ik net zei even vertellen wat UWC precies (niet dat ik dat al helemaal weet) inhoud. UWC staat voor United World Colleges en het is een organisatie die leerlingen van tussen de 16 en 19 van over de hele wereld, alle rassen, achtergronden, geloven etc. bij elkaar zet op een (nouja, 13) school. Er zijn 13 colleges over de hele wereld en ik ga naar Li Po Chun in Hong Kong.
De selectie is om ervoor te zorgen dat alleen mensen die het echt willen en kunnen naar een UWC gaan en om ervoor te zorgen dat mensen niet aangenomen hoeven te worden op hun financiële achtergrond. Iedereen krijgt een beurs (in Nederland wel op basis van het inkomen van je ouders, maar het inkomen van je ouders weten ze niet totdat je geselecteerd bent). De selectie bestaat uit 3 rondes, een papieren ronde, een dag met groepsopdrachten en een kort gesprek en een lang gesprek. Van het laatste gesprek dacht ik dus dat het heel slecht ging, maar blijkbaar niet!
Volgens jaar ga ik dus naar LPC waar ik het IB programma ga volgen en met 3 andere leerlingen op een kamer ga slapen en waar ik nieuwe vrienden ga maken en heeeeeel veel ga leren.
Ik heb er in ieder geval echt ontzettend veel zin in!
ps: sorry dat ik zo chaotisch schrijf