Piet Lizette, cafe, discriminatie en ECE - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu Piet Lizette, cafe, discriminatie en ECE - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu

Piet Lizette, cafe, discriminatie en ECE

Door: lizettekrist

Blijf op de hoogte en volg Lizette

04 December 2011 | Hong Kong, Hong Kong

Hallo jongens! (en meisjes natuurlijk)
Eerst; vorige week heb ik jullie niet de link voor Lara's blog gegeven volgens mij. Dus hierbij: hongkongcitygirl.wordpress.com (zeker even naar kijken trouwens, er staat nu een filmpje op van onze presentatie over chinaweek die we aan de rest van de school hebben gegeven als groep op maandag).
Mijn week was... Tsja. Het is heel druk nu, met alle docenten die cijfers willen geven voor de rapporten geschreven moeten worden en ECE wat over 6 dagen is (Aaaaah we hebben nog niets stress stress stress!) en natuurlijk was ik ziek en kon ik alleen maar slapen en heb ik daarom geen huiswerk gedaan de afgelopen week en dat is heel vervelend als je 4 grote deadlines hebt en moet vechten om rechtop te zitten. Verder was er wel BOB, ECE is superleuk, er was Café en hebben jullie het al gehoord? Mijn national committee vertrouwde mij genoeg om mij te kiezen voor een UWC, hoe gaaf is dat? MIJ, uit al die mensen? (sorry, ik geloof het nog steeds niet)
Dus ik ben vrij happy, hoewel ik nederland wel een beetje mis. Het is hier nog steeds september weer, dus het is moeilijk te geloven dat het sinterklaas is en dat het al 2e advent is vandaag enzo.
Oke, maandag was dus Chinaweek presentations, wat superleuk was (zie video) en we zijn begonnen met de bedtime stories die nu bijna iedere avond in een dayroom zijn, sprookjes van grimm enzo, superleuk. Verder ECE rehearsal, wat wel ok ging. Het gaat zwaar worden om nog een mooie show neer te zetten, we hebben weinig tijd en veel te doen. Voor iedereen die onder een steen leeft: ECE is de european cultural evening.
Voor de rest: we zijn nu bezig met oefenen voor de show, alle dansen, alle scenes (ik ben uit de waltz scene getrapt omdat ik er niet was vandaag, dus dat scheelt weer) alle run-up activities (om de rest van de school enthousiast te krijgen, we hebben liedjes tijdens de pauze, we hebben kerstdecoraties, we hebben gingerbreadmen, we hebben allemaal profielfotoos van ECE op facebook en we hebben er allemaal zin in, zelfs als de show slecht word) en iedereen drukdrukdruk.
Dinsdag was ik heel druk met iets maar ik weet niet meer wat. Waarschijnlijk slapen. Verder was er acapella rehearsal, want we gaan stille nacht zingen voor ECE dus we moeten oefenen.
Woensdag had ik tutormeeting over managebac (we moeten reflecties schrijven over onze Quan Cai's maar dat doe ik nooit dus ik heb als een gek 4 reflecties bedacht) maar Trevor "couldn't be bothered" dus dat hebben we maar niet gedaan. Inplaats daarvan hebben we gehad over wereldleiders, de macht van de US en chocola (we hadden toetjes). Heerlijk.
Verder was het woensdag World Aids Day eve, dus er was iets in de courtyard met video's kijken over Aids en nadenken over Aids, en allemaal een lintje opspelden en kaarsjes in het zwembad laten drijven. Heel bijzonder om dit zo mee te maken.
Donderdag was het world aids day, en half de school had een lintje op (ik ook!) en 's avonds was er een GIF (global issues forum) over medicijnen met focus op Aids, HPV en nog iets. Heel interessant en leuk om deze discussie met iemand anders dan mama en Jan te hebben.
Verder, Arthouse was leuk, midnight in Paris gekeken en volledig de grond in geboord wat erg verademend was.
En verder donderdag? ECE natuurlijk!
Vrijdag was er weer ECE oefenen en een emergency meeting en tussendoor snel een engels essay schrijven en een beetje scheikunde doen.
Na ECE'en was er een BOB (beer on the beach) met een geweldig bonfire, geweldige mensen, gelukkig geen bier voor mij (jakkie, bier (don't hate me Hugo!)) en daarna een geweldige tocht over campus met Amanda op zoek naar haar sleutels. Toen besloten we even op mijn bed te gaan zitten om te kletsen en zijn we magisch in slaap gevallen dus zaterdag werd ik wakker naast Amanda maar BOB was geweldig. De beste trofee: Een verkeerslamp van ongeveer 20 cm hoog (je weet wel, zo'n knipperding dat op van die palen staan die zorgen dat je niet de afgrond inrijd) die niet uit te zetten is en nu onderin Jasons wasmand die hier op mijn kamer staan ligt onder dekens zodat het ons niet wakker houdt 's nachts.
Zaterdag dus laat wakker (lijkt me duidelijk) en lekker bakken voor CAFE. Chocolatechip koekjes en banana-honey muffins heb ik gemaakt met hulp van Christine, Kim en Amanda, die koekjes voor mij hebben gerold en daarbij onvoorstelbaar grappige gezichten trokken vanwege het aanraken van deeg. Na weer oefenen voor ECE en nog een beetje huiswerk snel omkleden voor Cafe. Het thema was "I need a hero" (http://www.youtube.com/watch?v=iovcnjuf2WU) en ik was Amanda, en Amanda was mij. Met lelijke trui (sorry mama), witte flip-flops, bril en camera. Ik had haar pyjama broek aan, een Brazilië t-shirt, en mismatching havaianas.
Cafe was fantastisch, lekker eten, goede sfeer, leuke acts, heerlijk. Waar anders vind je een "needy girlfriend" die een microfoon vasthoud voor catwoman die I'll be home for christmas speelt op een ukulele?
Na cafe opruimen en naar de stairs, en vroeg terug om op tijd te gaan slapen waaaaaaant....
Vandaag hebben we Zwarte Piet gespeeld! Queeny en ik zijn om 12 uur vertrokken om om half drie in Stanley bij een nederlands gezin op de stoep te staan, omkleden, schminken (yay voor acrylverf) en spelletjes doen met de kinderen die heel blij waren om zwarte piet te zien. Ik hoop dat er nog foto's komen want eerlijk gezegd, ik zag er nogal episch uit. En Queeny natuurlijk ook. Het was super gezellig, leuk om Nederlands te horen, leuk om Nederlandse kinderen te zien die uit worden gelachen als ze omvallen tijdens het limbodansen en die lekker voetballen in de garage zoals het hoort en zoals je hier veel te weinig zit.
Oh en vaders die racen met een opblaasbare handschoen met een bal erop en elkaar dan vierkant uitlachen als ze de bal laten vallen.
Toen alles was afgelopen, zijn Queeny en ik weer terug gegaan, met de MTR, wat een stuk sneller ging dan de heenweg gelukkig, dus we waren nog op tijd voor het eten.
Na het eten als een idioot werken (niets voor elkaar gekregen helaas), en na check-in was er 2e advent in de dayroom met kroatische vanille-griesmeel met kaneelsuiker van Queeny en lichtjes en zingen en cultuur delen en genieten en ik ben helemaal in de kerststemming nu wat erg verkeerd is want het is sinterklaas!
Dus, ik ben heel happy nu, kerstsfeer, sinterklaas sfeer, geweldige dag gehad en ik zit met Amanda kerstliedjes van skyradio te luisteren maar ik heb een BERG werk te toen en ik ga morgen mijn chemtest onvoorstelbaar verknallen (grapje papa!) maar dat geeft niet want over minder dan 2 weken ben ik in Nederland en dan ga ik lekker eten eten en al mijn Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes weer zien . Maar eerst.... ECE. Dus, ik ga aan de slag.
Love you guuuuys,
Lizette
ps: over de discriminatie voglvolgende week meer, tot dan: http://www.supportjmw.tk/

• 05 December 2011 - 17:46

Mamartine:

ooPS WIJ zijn te druk met SInterklaas om te reageren. Leuk verslag meis en ik ben blij dat ik je binnenkort weer mag knuffelen. ;-))