Het verhaal van de bank (o.a.) - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu Het verhaal van de bank (o.a.) - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu

Het verhaal van de bank (o.a.)

Door: lizettekrist

Blijf op de hoogte en volg Lizette

15 Januari 2012 | Hong Kong, Hong Kong

Hallo trouwe lezers!
Ik zit hier nu bijna precies weer een week (om 4 uur landde ik vorige week en het is nu half twee) en ik ben eindelijk van mijn jetlag aan het bekomen. Gelukkig maar, want de afgelopen week heb ik heel veel geslapen en nog meer als een halve zombie rondgelopen. Het is nog steeds raar dat ik een week (plus een dag) geleden nog thuis was, en dat ik nu hier zit en eigenlijk een beetje weer gewoon hetzelfde is als voor dat ik wegging hier.
Omdat ik er dus niet helemaal bij was afgelopen week heb ik maandag door service planning heen geslapen en dinsdag door ballet heen geslapen dus dat waren niet erg interessante dagen verder.
Woensdag kreeg ik een skype berichtje van Jayla; wat doe jij vanmiddag?
En voor ik het wist zaten we op de metro om een bank op te halen die Jayla voor de kamer had gekocht.
Nu staat de bank mooi in de kamer, we hebben ook een tafeltje gestolen ergens, die staat ervoor, en onze kamer is lekker opgeruimd want daar zijn Jayla en ik eindeloos mee bezig geweest vandaag.
Donderdag gingen we dumplings maken voor oude mensen in onze buurt, was ons verteld, maar uiteindelijk werd het rijstpudding wat echt heel raar is maar het maken was leuk. Toen nog een stuk van een hele maffe film gekeken bij Arthouse, maar ik was laat en ik moest eerder weg vanwege het maken van die pudding, dus ik heb het niet helemaal gevolgd.
Vrijdag heb ik ook veel geslapen, ook overdag, en nog papa even geskypet, en toen weer vroeg naar bed en toen ik gisteren wakker werd moest ik de gemaakte rijstpudding uitdelen! Yay!
Nee het was heel gezellig, en ik moest er vroeg voor op wat ook goed was anders was ik helemaal niet opgestaan gisteren.
We gingen eerst naar een ceremonie die de bedoeling had om de community van waar wij wonen dichter bij elkaar te brengen, dus er waren allemaal mensen van verschillende scholen en organisaties die in een grote zaal stonden te klappen voor mensen die foto's aan het maken waren met elkaar. China.
Daarna gingen de LPC'ers samen met een andere school op de bus om naar een elderly home te gaan en dat was best wel een shock. Ik zal niet zeggen dat ik veel bejaardenhuizen heb gezien, maar wat ik heb gezien kwam toch meestal neer op ieder zijn eigen kamer met badkamertje en een bureau en meubels enzo.
Niet hier!
Er waren kamers, maar die waren dan met schotjes van ongeveer een meter onderverdeeld in kleinere ruimtetjes en in ieder ruimtetje stonden 2 bedden. En daar lagen die mensen, in de bedden met heel weinig ruimte en een hele boel dekens. En het rook er vies.
We hebben gesproken met een oudere vrouw die vertelde dat ze bijna 100 was, die nog heel goed was, en er was ook een vrouw die er iets jonger uit zag die zelfs nog een foto voor ons heeft gemaakt maar zelf niet op de foto wilde omdat haar huid te slecht was (heel triest trouwens) maar er waren ook mensen die niet reageerden of niet eens wakker werden. En alle Hong Kong studenten vonden het de normaalste zaak van de wereld. Misschien is het dat ook wel, maar ik zou toch liever in een Nederlands verpleeghuis zitten.
Verder heb ik gisteren flink opgeruimd, ben ik naar de gym geweest, heb ik schoongemaakt en 's avonds met een hele groep mensen een film gekeken.
Vandaag had ik allemaal plannen en dat ga ik ook zeker doen, maar eerst hebben we dus de kamer een beetje verbouwd, dus ik heb nog niets gedaan en het is al lunchtijd!
Nog een ding trouwens, weten jullie nog dat ik vertelde over in de zomer naar Cambodia gaan om daar in een weeshuis te werken enzo? Het gaat toch door! Deze week gaan we tickets boeken en dan gaan we beginnen met lessen voorbereiden!
Ik ga snel aan de slag, geniet van jullie week en tot volgende week!
Lizette

• 15 Januari 2012 - 12:34

Mamartine:

Huiselijke boel daar ;-))

• 22 Januari 2012 - 02:02

Sierk:

Wauw, het is wederom bewezen: daar in Hong Kong gebeurt iedere dag ongeveer evenveel als hier in een week! Ik hoorde vandaag trouwens 'Hey there Delilah' op de radio (voor het eerst sinds je afscheid) en moest gelijk aan je denken. :)
    Succes verder met al je lessen en voorbereidingen!