Back to bussiness - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu Back to bussiness - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lizette Krist - WaarBenJij.nu

Back to bussiness

Blijf op de hoogte en volg Lizette

16 September 2012 | Hong Kong, Hong Kong

Hallo allemaal!
Papa merkte gisteren op dat ik de hele dag aan het eten ben. En dat klopt wel. We liepen samen door Mong Kok (wijk in Hong Kong), van de Ladiesmarket (alles = nep) naar de Jademarket (minder nep) en ik was papa aan het uitleggen dat ik dit al honderd keer had gedaan, deze route lopen, en dat je daar zulke goede wafels kon krijgen, daar de beste bubbletea, daar de beste mango en oh, hier moeten we naar rechts, bij de mango winkel.
Verder hebben papa en ik onze weg door een behoorlijk aantal mooncakes, dim sum en andere lekkernijen heen gewerkt sinds hij hier anderhalve week geleden is aangekomen. Hij blijft nog 10 dagen, en is nu even in Shanghai.
Verder is de afgelopen week heel hard werken geweest voor school, met tussendoor een meeting met de universities counsellor hier op school, Kalpana, die haar geluk niet op kon toen ze hoorde dat ik me voor universiteiten in Nederland aan ga melden, want daar hoeft zij niets voor te doen.
Woensdag hadden we na check-in een meeting in het spiritueel centre, over de GSA, Gay-Straight Alliance die we hier op school gaan opzetten. Als het goed is, word het een twee-wekelijks iets waarbij we om de maandag na check-in bij elkaar komen en praten over dingen die met homosexualtieit te maken hebben in het nieuws, in de wetenschap, op school, etc. Waarom ik gevraagd ben om bij het organiserend committee te horen wil ik eigenlijk liever niet weten denk ik, maar ik heb er ontzettend veel zin in.
Donderdag was ook een belangrijke dag, want het was de eerste ontmoeting van alle Gala ambassadors. Over precies een week is er "gala dinner" waar allemaal rijke mensen 250 euro betalen om in het marriott te eten met ons. Wij, de studenten die speciaal hiervoor geselecteerd zijn, mogen in onze national costumes ervoor gaan zorgen dat de gasten een beetje zien hoe onze school eruit ziet en dat ze zich vermaken. Dit gala dinner doen we omdat de school een beetje geldproblemen heeft en daarom steeds meer "full-fee students", leerlingen die alles zelf betalen, aan moet nemen, wat natuurlijk niet goed is voor de UWC spirit. Daarom gaan we met dit diner proberen geld in te zamelen voor nieuwe scholarships zodat er meer diversiteit bij ons op school is en er leerlingen uit alle milieus aangenomen kunnen blijven worden. Volgende week zondag dus, ik heb er ontzettend veel zin in.
Gisteren was er de eerste café van het jaar, dus ik heb 's ochtends koekjes staan bakken tot een uur of 12, waarna ik met papa dim sum ben gaan eten voor lunch. Daarna zijn we dus naar Mong Kok geweest en 's avonds was het café! Het thema was "when I grow up I want to be... ". Ik was een keukenprinses (waarop Prodhi reageerde dat ik eigenhandig feminisme 2000 jaar terugzette door me als keukenprinses te verkleden) met kroontje en schort, maar er waren de meest uiteen lopende dingen, dokters, wedding planners, een priester, een tienermoeder, en One Direction. Café was een groot succes met allemaal leuke acts en performances en alle eerstejaars zagen er prachtige uit.
Vandaag ben ik aan het inhalen voor al het werk wat ik iedere keer voor me uitgeschoven heb, en daar ga ik nu weer mee door.
Tot volgende week!

• 16 September 2012 - 11:38

Karin:

Ha Lizette, je ziet er prachtig uit met kroontje, schort en garde! Veel plezier met alles wat je doet en succes met het inhaal-werk.

• 16 September 2012 - 11:42

Martine:

mooie week weer meisje ;-)