Huisarrest
Blijf op de hoogte en volg Lizette
13 Januari 2013 | Hong Kong, Hong Kong
Incomplete work: EE (MM)
You are receiving this email because your teacher/EE supervisor has recommended you to be on the list to work in the library over the weekend.
Zoals een groot deel van mijn jaargroep (72 mensen), heb ik dit weekend "academic weekend" om werk in te halen. Hoe vervelend het ook is om van 9-12 en van 2-5 in de bibliotheek te moeten zitten op je vrije zaterdag en zondag, het is ook best gezellig en ik moet zeggen, het werkt ook goed.
De rest van mijn eerste week terug op school was weer precies zoals vanouds. Lekker meteen weer aan de slag, de toetsen vliegen ons weer om de oren maar de sfeer zit er ook meteen goed in. Het is fijn om iedereen weer te zien en alle verhalen en avonturen van de vakantie weer te horen. En gelukkig was er ook genoeg leuks te doen weer deze week.
Zoals altijd had ik op dinsdag yoga, wat als altijd ontzettend leuk was vanwege onze docent die op de meest ongeschikte momenten grapjes maakt (lees; als je ondersteboven hangt, in een vreemde hoek gedraaid, op één been staat of alledrie tegelijkertijd)
Woensdag zijn Laerke en ik onze nieuwe Hong Kong Identiteits Kaarten op gaan halen, maar eerst hadden we een afspraak met Dave, die vorig jaar bij ons op school les gaf, maar dit jaar besloten heeft zich 100% te wijden aan het werk wat het doet met slachtoffers van mensenhandel. Mijn wiskunde docent Stella (zijn vrouw) en Dave organiseren trips vanuit school voor project week naar verschillende opvangcentra voor slachtoffers van mensenhandel, en Laerke en ik willen deze zomer naar zo'n centrum, voor ongeveer 10 dagen. Om dat mogelijk te maken, hebben we een groep nodig om mee te gaan, dus daar hadden we woensdag een meeting over.
Na de meeting met Dave zijn Laerke en ik dus naar het centrum waar je je ID ophaalt gerend (maar dan dus met de metro), en we kwamen om precies 4:28 aan. Gelukkig gaan ze pas om 4:30 dicht, en hebben we dus allebei ons ID meegekregen.
Donderdag was er weer Pinehill, wat ontzettend leuk was. We hebben weer geschilderd en samen met mijn Pinehill kindje heb ik gedrumd, wat ook heel leuk was.
Vrijdag zijn Jayla en ik na school meteen op de metro gestapt om naar Central te gaan. Christine Ho, mijn kamergenootje van vorig jaar, was namelijk in Hong Kong, dus die moesten we even zien voordat ze op weg naar Engeland zou zijn. Aangekomen in Central hebben Jayla en ik eerst bij de Abercrombie rondgehangen (en foto's genomen), voordat we met Christine naar Prince's building zijn gelopen waar op de 25e verdieping een super chic café/theehuis/restaurant is. Christine zou ons trakteren, dus we hebben ontzettend genoten van Green Tea Latte, en een geweldige cake besteld. De cake heette "Louis" en er was ook een versie in het roze die "Marie-Antoinette" heette. Zie de foto voor hoe de cake eruitzag. Gelukkig was de cake ook nog eens heel lekker.
Om half 6 had onze tafel een reservering dus zijn we weer op stap gegaan, deze keer met Michi (Duitsland), het vriendje van Christine die ook bij mij in het jaar zit erbij. Samen zijn we naar IFC, een winkelcentrum in de buurt, gelopen, om daar bij een "Hand-made Stone oven Pizza" plek pizza te halen, die we op het dak van IFC, waar een soort park is, op te smikkelen met zijn 4en.
Jayla moest op tijd weer weg, want ze had nog een afspraak, dus om een uur of 7 hebben we weer afscheid genomen van Christine, maar het was echt super leuk om haar nog even te zien.
Dit weekend is dus verder niet zoveel over te zeggen, ik heb hard gewerkt, en ga daar nu mee door.
Fijne week allemaal, geniet van de (mogelijkheid op) sneeuw, ik duim mee.
13 Januari 2013 - 15:26
Martine:
Hoi Lieverd, weer bedankt voor je verslag. Leuk om over je avonturen te lezen. Kunnen leerlingen van ander UWC's ook mee op die reis die je met Laerke probeert te regelen? XxM -
13 Januari 2013 - 17:32
Karin:
Wat een leuke foto en prachtige Louis XIV-cake!
Zo'n weekend huisarrest klinkt heel goed voor jouw prestaties. Volgende week weer of heb je alles af? Veel plezier en geniet komende week, xk -
13 Januari 2013 - 17:33
Karin:
Oeps, Louis XVI eigenlijk (dat voor een historicus...)